Ekonomi

TARSİM, 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne katıldı

14. Milletlerarası Turunçgil Kongresi, 6-11 Kasım’da gerçekleştirildi.

TARSİM’den yapılan açıklamaya nazaran, kongre, Akdeniz Yaş Meyve Zerzevat İhracatçı Birlikleri, Çukurova Üniversitesi ve Ulusal Turunçgil Kurulu mesken sahipliğinde Mersin’de düzenlendi.

“Turunçgillerde Yeniden Yapılanma: Güçlü Bağlantılar-Daha İyi Bir Gelecek” temasıyla 30 ülkeden 500 araştırmacı ve akademisyenin katılımıyla düzenlenen ve TARSİM’in de takviye verdiği kongrenin açılışını, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci gerçekleştirdi.

TARSİM İdare Şurası Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal ve beraberindeki heyet, kongre kapsamında açılan tanıtım standını ziyaret ederek, Kurul Lideri Kemal Kaçmaz tarafından takdim edilen plaketini teslim aldı.

Bakan Kirişci’nin ziyaret ettiği TARSİM standında, Devlet Takviyeli Tarım Sigortası Sistemi ve uygulamaları hakkında bilgilendirmelerde bulunularak iştirakçilerin soruları yanıtlandı.

Kongrede, yurt içi ve yurt dışı bilimsel araştırma çalışmaları ile ilgili bildiriler sunuldu. Kongrede ayrıyeten, dal paydaşlarının memleketler arası bağlantılarının artırılmasının yanı sıra bilim, teknoloji, ticaret, pazarlama, yeni pazarlara erişim ve AR-GE çalışmalarında kaydedilen gelişmeler hakkında değerlendirmeler ve paylaşımlar yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu