Kişinin kendi iç ve ruh dünyasını keşfetmesine götüren bir yola girmesi kolay bir seçim değildir.Evrensel değerler, bizi biz yapan kendi değerlerimizle. (birey olarak ait olduğumuz toplum yapımız, aile bağlarımız, inançlarımız, gelecek hayallerimiz, bazen içimizi acıtan bazen düşündüren şarkılarımız, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş ve Hacı Bayram, eski zamanları anlatan yaşlı ninelerimiz, dedelerimiz, düğünlerimizi ve yakıcı ağıtlarımızı, şehitlerimizi ve azizlerimizi, baharda paçavra bağladığımız söğütlerimizi vs.)Kendimize nasıl baktığımızı görecek, duyguların gücünü hissedecek ve en iyi terapistin kendimiz olabileceğini özümseyeceksiniz.
Günlük hayattan kaynaklanan sorunların üstesinden gelmek, içindeki boşluğu doldurmak, sorunları çözmek, zorluklarla baş edebilmek, sağlıklı ve keyifli olmak.Bu kitapla, içinizdeki sevgi, güç, inanç ve arzuyla kendinizi nasıl yeniden yaratacağınızı göreceksiniz. Kaderini yeniden yazacaksın.bu süreçte “BEN”Ve “diğer” Psikoterapi sürecinin ve uygulamalarının ortasındaki alakanın anlaşılması açısından oldukça yeterli bir örnek oluşturmaktadır. Bu nedenle mesleğimden başlayarak bir biçimde hayatlarına girdiğim, acılarına ortak olduğum ve izin verdiğim danışanlarımın terapi transkriptlerinden alıntılara kitapta çok yer vermeye çalıştım. okuyucu bilincin işleyişini daha yakından kavramak için. Çünkü danışan-terapist ilişkisi, ister tanı koymak ister terapiye başlamak amacıyla olsun, karşımızdakini anlamamız açısından bize çok değerli ipuçları verir.
Öteki için anlam arayışı, psikoterapide nihai bir hedef değildir. Hızlı bir şekilde, her zaman diğerinin kendini değiştirme yolculuğunda bir ön aşama olarak görülebilir.
“En İyi Terapist Benim”, hayata ve insanlığa dair onlarca başyapıttan damıtılmış, insan fikrinin ufkuna hatasız yapılan gizemli bir yolculuğun öyküsünü anlatan bir psikoterapi el kitabı, düşünme sanatını anlatan bir farkındalık çalışması. insanın insanca varoluşu.